صادق فرجی

رئیس فدراسیون کاراته گفت: تمام هم و غم ما این است که در دو رویداد بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ و المپیک ۲۰۲۰ نقش‌آفرینی کنیم و از جایگاه کاراته ایران دفاع کنیم.

به گزارش مشرق، در هفته گذشته تیم ملی کاراته ایران برای نخستین بار در مسابقات کاراته قهرمانی آسیا در مجموع چهار رده سنی نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان به مقام قهرمانی دست یافت تا به سلطه چشم بادامی‌ها در کاراته آسیا خاتمه بدهند. ملی‌پوشان ایران در این مسابقات با کسب 20 مدال طلا، 12 نقره و 10 برنز بالاتر از ژاپن به مقام قهرمانی دست یافتند تا روند موفقیت خود در مسابقات جهانی اتریش را تداوم بدهند.

صادق فرجی، رئیس فدراسیون کاراته در خصوص دستاوردهای تیم ملی در مسابقات قهرمانی آسیا و برنامه‌های این فدراسیون تا المپیک 2020 به گفت‌و‌گو نشست که ماحصل آن را در زیر می‌خوانید.

 ابتدا در خصوص قهرمانی کاراته ایران در چهار رده سنی مسابقات قهرمانی آسیا صحبت کنید.

من در ابتدا باید کسب این موفقیت و عنوان قهرمانی بزرگ را که در تاریخ ورزش کشور بی‌سابقه بوده به مردم ایران تبریک می‌گویم و امیدوارم این موفقیت‌ها و کسب مدال‌ها استمرار داشته باشد. ظرفیت و پتانسیل کاراته ایران بیشتر از این‌ها است و نگاه فدراسیون کاراته نیز به این مدال‌ها نیست . تمام هم و غم ما این است که در دو رویداد بازی‌های آسیایی 2018 و المپیک 2020 نقش‌آفرینی کنیم و از جایگاه کاراته ایران در المپیک و بازی‌های آسیایی دفاع کنیم.

 با این نتایج قطعا توقعات برای مدال‌آوری کاراته در المپیک نیز بالاتر خواهد رفت؟

 قطعا اگر وزارت ورزش و جوانان حمایتی که استارت آن را از قبل حضور تیم ملی در مسابقات قهرمانی آسیا با حضور سلطانی‌فر در اردوی تیم ملی آغاز کرد، استمرار بدهد و از نظر مالی و زیر ساخت‌ها تعهد پیدا کند، قطعا کاراته می‌تواند در المپیک 2020 نقش‌آفرینی کند و یکی از رشته‌های پر مدال المپیکی باشد. در المپیک با توزیع 8 طلا، 8 نقره و 16 برنز در مجموع 32 شانس برای کسب مدال وجود دارد . گرفتن سهمیه المپیک نیز ساز و کار خود را می‌خواهد و ما باید در تمام مسابقات کسب سهمیه حضور داشته باشیم و این حضور نیز مستلزم تامین اعتبار است . برای بحث حضور قوی در این دو رویداد بزرگ از سال گذشته استارت کار خود را زدیم.

 فدراسیون چه برنامه‌هایی برای آماده‌سازی تیم‌های ملی جهت حضور در مسابقات آسیایی پشت سر گذاشت؟

برای مسابقات قهرمانی آسیا 7 مرحله اردو داشتیم و در دو رویداد کشورهای اسلامی و کاراته وان امارات شرکت کردیم. در مقطع نوجوانان و جوانان به خاطر بحث کمبود مالی مسابقه تدارکاتی نداشتیم اما خلاقیت مربیان ما در این بود که 5 مسابقه تدارکاتی با منتخبین استان‌ها برگزار و مسابقات درون اردویی تیم‌های ملی مختلف را نیز انجام دادیم تا بچه‌ها در کوران مسابقات قرار گرفته و مربیان تیم‌های ملی ارزیابی خوبی داشته باشند. خروجی این کار نیز مشخص بود و علی‌رغم حضور پرقدرت کشورها در مسابقات قهرمانی آسیا برای ارزیابی بازیکنان خود جهت حضور در بازی‌های آسیایی 2018 عملکرد خوبی داشتیم. ما بعد از بازی‌های جهانی لهستان بلافاصله کار خود را برای مسابقات جهانی نوجوانان، جوانان و امید در اسپانیا آغاز می‌کنیم و به صورت مرتب اردوهای خود را ادامه می‌دهیم.

 در کنار قهرمانی تیم ملی در مسابقات آسیایی عکس ها و خبرهایی از دیدار شما با اسپینوز، رئیس فدراسیون جهانی کاراته منتشر شد. در این خصوص نیز صحبت کنید.

در کنار قهرمانی تیم‌های ملی در مسابقات قهرمانی آسیا دو رویداد خوب نیز برای کاراته اتفاق افتاد. ابتدا ارتقا 24 نفر از داوران ما بود و دیگری نشست‌های بسیار خوبی با اسپینوز، اعضای هیئت رئیسه فدراسیون جهانی، رئیس فدراسیون کاراته آسیا و مسئولان خیلی از کشورها در جهت تعامل و همکاری بیشتر داشتم. در بحث آموزش و مربیگری ما تعاملات خوبی داشتیم و انشاالله خبرهای خوبی در ماه آینده خواهیم داشت.

با توجه به عملکرد خوب مربیان تیم‌های ملی مختلف چه رویکردی در انتخاب آنها تاثیرگذار بود؟

در بحث انتخاب مربیان در مراحل قبلی رویکردهای مختلفی داشتیم. در بحث انتخاب مربیان تیم‌های نوجوانان، جوانان و امید در دوبخش بانوان و آقایان یکی از موضوعاتی که باعث انگیزه شد این بود که ما اعلام کردیم هر مربی تعداد بیشتری از شاگرد در تیم ملی داشته باشد به عنوان مربی تیم ملی انتخاب خواهد شد. در تیم‌های ملی ما دو رویکرد مدیریتی و فنی وجود دارد. مربیان که به عنوان قهرمان‌پرور در شهرستان‌ها بودند بحث رویکرد فنی را داشتند اما سابقه مربیگری در تیم ملی را نداشتند. لذا ما با این رویکرد سرمربیان این تیم‌ها را از میان افرادی که باتجربه بودند و سابقه حضور در تیم ملی را داشتند انتخاب کردیم. در کنار این یکی از موضوعات مورد توجه فدراسیون و من توجه به مربیان قهرمان پرور است و فدراسیون باید آنها را ببیند. این مربیان قهرمان پرور هستند که با حضور و تربیت شاگرد برای تیم ملی به کاراته ایران خدمت می‌کنند. ما در این مسابقات 20 مربی اعزام کردیم تا مربیان قهرمان پرور ما از نزدیک با فضای مسابقات آسیایی آشنا شوند. حسن این کار این است که در مراحل بعدی که ما بخواهیم مربی تیم‌های ملی را انتخاب کنیم محکوم به انتخاب از میان ده نفر نیستیم و می‌توانیم 20 گزینه داشته باشیم. نکته دیگر این کار انتقال تجربیات این مربیان قهرمان پرور در استان‌های خود است.

 در خصوص وضعیت کادرفنی تیم امید برای مسابقات جهانی نیز صحبت کنید.

با توجه به اینکه تیم امید ما پشتوانه تیم بزرگسالان خواهد بود، قطعا توجه ویژه‌ای به این تیم داریم. خدا را شکر با فضایی که ایجاد شده هر روز بازیکنان تیم امید ما با بزرگسالان و در اصل با قهرمانان جهان دیدار می‌کردند. حتما این کار از نظر ارتقا سطح فنی نتیجه بهتری داشته است. در بحث سرمایه گذاری قطعا نگاه ویژه‌ای به تیم امید وجود دارد تا در کنار تیم بزرگسالان به عنوان یک پشتوانه خوب برای کاراته ایران باشد. بر همین اساس هدایت فنی تیم امید نیز مانند بزرگسالان برعهده شهرام هروی و شهاب سلطانی خواهد بود.

 روند کسب سهمیه المپیک و حضور در مسابقات کسب سهمیه به چه شکلی خواهد بود؟

تقریبا مسابقات متعددی را برای کسب سهمیه المپک پیش بینی شده است. مسابقات جهانی و  کاراته وان‌های زیادی را در پیش داریم و قطعا بازیکنان ما باید در آنها حضور داشته باشند تا بتواند سهمیه کسب کنند. البته ساز و کار کسب سهمیه المپیک قرار است در کنگره فدراسیون جهانی در آبان ماه در اسپانیا و همزمان با مسابقات جهانی نوجوانان، جوانان و امید از طرف اسپینوز اعلام شود.

 با توجه به اینکه شما در اواخر دی‌ماه سال 95 به عنوان رئیس فدراسیون کاراته انتخاب شدید چند در صد بودجه فدراسیون کاراته قبل از حضور شما به این رشته اختصاص داده شده بود؟

 فدراسیون‌ها یک اعتبار مصوب و یک اعتبار تخصیصی دارند. از اعتبارات مصوب ما 88 درصد قبل از حضور ما گرفته شده بود. از زمان طباطبایی به عنوان سرپرست قبلی فدراسیون نیز مقداری تعهدات مالی بابت حضور تیم‌های ملی درمسابقات جاکارتا و اتریش که طبیعی بود باقی مانده است. برای سال 96 نیز برنامه پرترافیکی داریم که مسابقات قهرمانی آسیا در قزاقستان یک مسابقه سنگین بود و ما کاروان بزرگی را به این رویداد اعزام کردیم. بعد از آن نیز بلافاصله تیم ملی به مسابقات جهانی لهستان اعزام شد و در آبان ماه تیم‌های نوجوانان، جوانان و امید باید در اسپانیا حضور داشته باشند. این روند بسیار سنگین است و با توجه به المپیکی شدن این رشته اعتبارات نیز باید متناسب با یک فدراسیون المپیکی تعریف شود.

 رسما تا به امروز بودجه فدراسیون کاراته با توجه به المپیکی شدن و پروسه کسب سهمیه المپیک افزایش داشته است؟

هنوز به صورت رسمی چیزی اضافه نشده است اما داورزنی به ما قول داد با توجه به المپیکی شدن کاراته نگاه ویژ‌ه ای به این رشته شود. البته با توجه به اینکه تقریبا تمام برنامه‌های فدراسیون کاراته در شش ماه اول سال قرار دارد و اعتبارات توزیع شده از طرف وزارت ورزش فصلی و دوره‌ای است در حال حاضر دچار مشکل مالی هستیم. در کنار آن بحث حقوق کادر فنی، ورزشکاران و همچنین تعهدات سال گذشته که حدود 3 میلیارد تومان است بر گردن ما قرار دارد. نگاه من نیز اینگونه نیست که تمام هزینه‌ها فدراسیون از طریق کمیته المپیک و وزارت ورزش تامین شود و خودمان به عنوان متولی فدراسیون باید به طرف جذب اسپانسر برویم و اقداماتی نیز انجام شده است. اگر این اتفاق بیفتد بحث اعتبارات وزارت ورزش را فقط در بحث قهرمانی هزینه خواهیم کرد و درآمد از اسپانسرها را در بحث هزینه‌های جاری استفاده کنیم.

 کمیته المپیک در سال جاری بودجه‌ای  به فدراسیون کاراته اختصاص داده است؟

ما در سال جاری هیچ مبلغی را از کمیته المپیک دریافت نکردیم اما در سال گذشته مبلغی را گرفتیم. من با هاشمی صحبت‌هایی داشتم که با توجه به المپیکی شدن کاراته به این رشته نیز مانند رشته‌های المپیکی دیگر نگاه شود. امیدوارم همانطور که به رشته‌های المپیکی توجه می‌شود قطعا به کاراته هم نگاه کنند. ما در سال جاری یکی دو جلسه با هاشمی داشتیم و نگاه ایشان با توجه به اینکه کاراته می‌تواند جز رشته‌های پرمدال باشد نگاه حمایتی صد در صدی بود.

 کاراته ایران توانایی کسب چند سهمیه المپیک را دارد؟

 در المپیک کشورها می‌توانند 6 سهمیه در بخش کومیته بانوان و آقایان و همچنین  2 سهمیه نیز در کاتا بانوان و آقایان داشته باشند. ما برای حضور در المپیک 2020 یک برنامه 5 ساله راهبردی برای فدراسیون تدوین کردیم که به کجا می‌خواهیم برویم و هم در بخش قهرمانی، کسب کرسی‌ها و همه حوزه‌ها در آن برنامه‌ریزی صورت گرفته تا بتوانیم موفق باشیم. اگر برنامه‌های ما تامین اعتبار شود 8 سهمیه المپیک را می‌توانیم کسب کنیم.

 با توجه به عملکرد موفق ملی‌پوشان در مسابقات آسیایی پاداشی برای آنها طراحی شده است؟

یک پاداش که وزارت ورزش پیش‌بینی کرده است و من نیز هیچ وقت تعهدی را که نتوانم آن را انجام ندهم ایجاد نمی‌کنم اما اگر عدد و رقمی را که وزارت ورزش و کمیته المپیک برای ما پیش بینی می‌کند پرداخت  و یا حمایتی از طرف اسپانسرها صورت بگیرد پاداشی را انجام می‌دهیم.  در غیر این صورت من قول پاداشی نمی‌دهم.

 با توجه به این شرایط که هنوز پاداشی به صورت 100 درصد برای ورزشکاران تعلق نگرفته، آیا وزارت ورزش و کمیته المپیک برنامه‌ای برای پرداخت پاداشی معادل مدال المپیک به قهرمانان کاراته دارد؟

 ما مکاتبات متعددی با داورزنی داشتیم تا مدال‌های ما همطراز مدال‌های المپیکی باشد و سلطانی‌فر و داورزنی محبت کردند و قول دادند با این نگاه به این رشته نگاه شود.

 با حضور حسین روحانی در مسابقات قهرمانی آسیا به نظر می‌رسد مشکل او نیز بالاخره حل شده است.

 خدا را شکر مشکل او حل شد و در حال حاضر در تاشکند است. درست است که حضور مربیان ما در دیگر کشورها یک فرصت است اما از طرف دیگر نیز یک تهدید است. خیلی از کشورها که در حال نتیجه گرفتن است به خاطر حضور مربیان تیم های ملی ما است. عربستان که از قبل مربی ایرانی داشته است و در حال حاضر نیز رشیدنیا در ماکائو و مجید عبدالحسینی در چین برای ما تهدید هستند اما باید برنامه ما با جدیت پیگیری شود تا نتایج بهتری کسب کنیم. تثبیت این موفقیت در چهار رده سنی کار دشواری است تا این مقا‌م‌ها را حفظ کنیم.

 و حرف پایانی...

از اصحاب رسانه و جامعه بزرگ کاراته تشکر می‌کنم که با همدلی و آرامشی که در کاراته به وجود آوردند این نتایج به دست آمد. این نتایج حاصی خردجمعی، برنامه کلی و عزم همه جانبه جامعه کاراته بوده و فقط متکی به فدراسیون کاراته نیست. پیشکسوتان فضای خوبی را به وجود آوردند تا ما برنامه‌های خود را پیش ببریم که باید بابت این موضوع از آنها تشکر کنم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس